zondag 23 september 2012

Shana Tova + Stickles Star Dust Try-out

Goedemorgen!
Vorig weekend werd Joods Nieuwjaar gevierd. Ter ere maakte ik volgend kaartje. Het jongetje is de Digi "Ari with Shofar" van Mo's Digital Pencil. Een Shofar is een Ramshoorn. Op beide dagen van Rosh Hashana wordt 100 maal op de Shofar geblazen om zo het nieuwe jaar in te luiden.

Goodmorning!
Last weekend the Jewish Community was celebrating New Year. I made the following card using the Digi "Ari with Shofar" from Mo's Digital Pencil. A Shofar is a Ram's horn. On Rosh Hashana it's tradition to sound the Shofar 100 times to announce the beginning of the New Year.


Digi: Ari with Shofar - Mo's Digital Pencil
Papier / Paper:
Lime Twist - Out of the Blue

Copics:
Huid / Skin: E000, E00, E21, E11
Haar / Hair: E55, E57, E59
Kledij / Clothes: E32, E34, E37 - YR23, E33, E35, E37, E39 - W1, W3 - C1, C3, C5,C7,C9
Shofar: YR30, Y21, YR31, YR23

Ik was vandaag veel te vroeg wakker voor een zondagochtend en besloot dan maar eens aan de Kerstkaarten te beginnen =) Zo kon ik eindelijk eens de Stickles uitproberen die ik kreeg van Mrs Pickle: http://mrspicklestamps.blogspot.be/.
Ik ben gestart met een eenvoudige winterdigi van Bugaboo Stamps: "Penguin" en heb zijn mutsje en de sneeuw bedekt met Star Dust - Stickles. De glitterlijm bleek heel makkelijk en nauwkeurig aan te brengen; ik ben fan! Maar kan iemand mij vertellen hoe lang Stickles moet drogen =)?


Digi: Penguin - Bugaboo Stamps

Today I woke up too early for a Sunday morning. I decided to start preparing Christmass cards. Finally I found the time to try out my new Star Dust Stickles which I got from the amazing Mrs Pickle: http://mrspicklestamps.blogspot.be/.
I took a supercute winterdigi from Bugaboo Stamps called "Penguin" and I coverd part of his hat and the snow with Stickles. The glitter glue was very easy to apply, I'm a fan! But can somebody tell me how long it takes to dry =)?

Creatieve Zondag gewenst allemaal!
Wishing you a creative Sunday!

Eline

10 opmerkingen:

 1. Heel mooie joodse kaart heb jij hier gemaakt Eline, en weer fantastisch ingekleurd, ja begin maar aan je Kerstkaarten want dat is ook nog een gigantisch werk!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jah, die kerstkaartjes zijn inderdaad veel werk. En ik houd het dan nog lekker simpel: enkel knippen, kleuren en plakken. Moest ik kaarten proberen maken zoals jij dan kregen vrienden en familie slechts hun kerstkaartjes rond Pasen =/ =P

   Verwijderen
  2. Dat kan gebeuren, of anders gewoon eentje van de wînkel!!!

   Groetjes
   Maria

   Verwijderen
 2. Leuke kaart heb je gemaakt! Mooie afbeelding en geweldig ingekleurd! Stickles moet best lang drogen vind ik... Meestal breng ik het als laatste aan en laat het dan een nachtje liggen. Zo lang zal niet nodig zijn, maar ik heb me regelmatig vergist door het eerder aan te raken en dan dus te verpesten, dus ik neem het zeker voor het onzekere, ha ha!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Wendy! Fijn dat je nog eens langskomt!
   Heel tof die complimentjes over mijn Copic-kleurprestaties =)Bedankt!
   Het is inderdaad wel slimmer om de stickles op het einde aan te brengen maarja,.. ik was nieuwsgierig =) Na een kleine 3 uurtjes was de glitterlijm toch droog zodat ik eindelijk kon beginnen kleuren =)

   Verwijderen
 3. Ooh die pinguins zijn zo leuk :D
  Ik doe hetzelfde als Wendy. Het is ook altijd het laatste wat ik aanbreng op m'n kaart en laat het dan een nacht liggen voor de zekerheid.. Veel plezier :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jah, ik kocht die Digi vorig jaar al op de Bugaboo Stamps - website. Ik maakte er toen slechts enkele kaartjes mee voor collega's maar de reacties waren zo positief dat ik dit jaar ook kaartjes voor vrienden en familie ermee zal maken. Bovendien is deze pinguin lekker snel en makkelijk in te kleuren =)
   Nu de Stickles uitgetest en goedgekeurd zijn ga ik ze inderdaad steeds pas op het einde van mijn projectjes gebruiken =P
   Bedankt voor je bezoekje!

   Verwijderen
 4. Eline wat een leuke kaart met de joodse stempel zo'n schattig kaartje. Ja en wat de stickles betreft val ik in herhaling want ik doe het ook op het laatst en dan gewoon wegleggen. En zo fijn alle copic nummers erbij, bedankt.
  Liefs, Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo!
   Jah,ik volg zelf graag blogs waar de Copic kleurtjes steeds vermeld staan naast de kaartjes dus heb ik besloten om het zelf ook zoveel mogelijk te doen =) Leuk dat je het opmerkt!

   Verwijderen
 5. Is it dry yet?? LOL! It doesn't take too long to dry Eline. It depends on how warm and dry it is in your corner of the world, how much you use and how big the area is. I would say less than an hour, but I set my Stickled creations aside usually overnight and they are nice and dry by morning. I'm so glad you like them- that particular Stickles is my favorite! I love your coloring in honor of Jewish New Year! Fabulous!

  BeantwoordenVerwijderen